Allerlei

Breng Reveil in 2018 zelf naar je gemeente

Op 1 november 2018 vindt Reveil voor de vijfde keer plaats. Het project laat begraafplaatsen heropleven met muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Artiesten in heel Vlaanderen en Brussel verzorgen rond zonsondergang kleine muziek- en woordsessies. De voorbije edities creëerden ze simultaan kleine, hartverwarmende vlammetjes op bijna 70 locaties.
Voor de editie van 2018 pakt Reveil vzw het anders aan. Dit jaar rekenen ze op de goede wil van artiesten en sympathisanten om helemaal zélf een Reveil bij hen in de buurt te organiseren. De bedoeling is dat ze zelf hun lokale gemeentebestuur ervan overtuigen dat zij voor een warm, sereen, 100% gratis en laagdrempelig muziek- en of woordmoment kunnen zorgen als eerbetoon aan alle overledenen. Dankzij de succesverhalen van de voorbije edities, kan Reveil vzw dit jaar al op het engagement van een dertigtal gemeenten over gans Vlaanderen rekenen. 
De enige echte voorwaarde is dat de Reveil-events ingetogen, sereen en passend zijn om op een begraafplaats plaats te vinden. Zowel gemeentebesturen, onafhankelijke organisatoren, dichters en bands en solo-artiesten die graag in de voetsporen willen treden van ondermeer Marble Sounds, Milo Meskens, An Pierlé, Sioen, Ozark Henry, Amenra, Isbells, Senne Guns, WWWater en vele anderen, kunnen zich nog tot en met 10 juni 2018 inschrijven op www.reveil.org.
De artiesten brengen op 1 november 2018 tussen 17 en 18 uur serene en ingetogen akoestische muziek en verhalen op hun lokale begraafplaats. Ook dit jaar wil Reveil vzw zo ver weg mogelijk wegblijven van het commerciële circuit. Het is geen evidentie dat artiesten gratis en voor niks optreden. Maar om het ietwat melig te stellen is een ingetogen eerbetoon aan een dierbare misschien wel de mooiste ‘vergoeding’ die Reveil vzw kan bieden. Daarbovenop zijn de hartverwarmende reacties van bezoekers onbetaalbaar. 

https://youtu.be/E0CdUEPBHDs