Workshop Trombone o.l.v. Lode Smeets

LODE SMEETS
Biografie
Lode Smeets begon zijn studie als trombonist in 2009 aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen kreeg van Ivan Meylemans, Jörgen Van Rijen, Pierre Volders, Remko De Jager en Ben Van Dijk. Hier behaalde hij in 2013 zijn diploma Bachelor in de Muziek. Tijdens deze studie slaagde hij voor de stageplaats als trombonist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam).
Hij zette in 2014 zijn studie verder aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij docent Jan Smets. In 2016 behaalde Lode hier zijn diploma ‘Master in Music’.
Naast deze studie volgt hij ook nog lessen baroktrombone bij docent Wim Becu en nam hij masterclasses bij gerenommeerde namen als Michel Becquet, Joseph Alessi, Jesper Busk Sorensen, Alain Trudel, Ian Bousfield, Christian Lindberg, Olaf Ott, Harrie Ries en Jonas Bylund.
Van 2013 tot 2017 was Lode actief als co-solist trombone bij Brussels Philharmonic en vanaf september 2017 fungeert hij als solotrombone bij Philharmonie zuidnederland.
In november 2017 werd Lode uitgenodigd om als solotrombone te spelen bij het Chamber Orchestra of Europe, dit onder leiding van Bernard Haitink. Hiernaast bezet hij deze plaats ook vaak in orkesten als het Nationaal Orkest van België, Antwerp Symphony Orchestra, het orkest van de Vlaamse Opera, de opera van Aken en het WDR-symfonieorkest.
Ook als pedagoog is Lode actief, zo is hij vanaf academiejaar 2017-2018 docent trombone aan het Lemmens Instituut in Leuven.
 

Deze dag staat volledig in het teken van de trombone. Muziekspelen staat hoog in het vaandel. Dit is de kans om meer specifieke expertise op te doen als trombonist, met aandacht voor basis- en ademhalingsoefeningen. 
Geniet van een dag met nieuwe muziekstukken, een nieuwe buur en veel collega-trombonisten o.l.v. Lode Smeets. 

DATUM
zaterdag 18 mei 2019

DOELGROEP
Trombonisten vanaf 3 jaar ervaring
Alle leeftijden 

DAGINDELING
10.00 u: samenkomst en kennismaking
10.15 u: inspeelsessie | basisoefeningen | ademhalingsoefeningen
11.45 u: individuele lessen
12.30 u: middagpauze | vragenuurtje
13.15 u: individuele lessen
15.00 u: repetitie ensemble
16.30 u: slotmoment

LOCATIE
Parochiecentrum, Bunsbeekdorp 6, Bunsbeek (Glabbeek)

DEELNAMEPRIJS
15 euro per muzikant, inclusief middageten en kleine versnapering (drank eveneens te verkrijgen tegen democratische prijzen).

INSCHRIJVEN
Uiterste datum van inschrijving is  19 april 2019!
Hier kan je inschrijven. 
Het inschrijvingsgeld dient gestort te worden bij de inschrijving op de rekening van Vlamo Vlaams-Brabant
BE14 7340 0703 9983 met vermelding: ‘workshop trombone + naam’

UITNODIGING
Het slotmoment omvat een concert dat vrij toegankelijk is voor iedereen. Het begint om 16.30 uur. Familie, vrienden, sympathisanten zijn van harte welkom!