PLAY-IN VOOR DE JEUGDMUZIKANT MET JEROEN HOFMANS

Jeroen is afkomstig uit Buizingen. Hij begon op 9-jarige leeftijd met notenleerlessen bij het Ensemble Kreato. Na enkele jaren ging hij naar de muziekacademie van Halle en volgde er de cursussen notenleer, muziekgeschiedenis, harmonieleer en slagwerk. 
Later ging hij ook nog slagwerk studeren bij Nik Goovaerts in de academies van Anderlecht en Mechelen. Ondertussen speelde hij in tal van verenigingen, waaronder het percussie-ensemble ‘Willen is Kunnen’ uit Zemst-Laar. Met dit orkest werd hij in 1997 Europees kampioen. 
In 1993 reisde hij gedurende twee jaar als drummer en muzikaal verantwoordelijke de wereld rond met de musicalgroep ‘Up with People’. Hij trad op in meer dan 35 staten van Amerika, Scandinavië, de Benelux en Australië. 
Sinds zijn terugkeer is Jeroen als slagwerker vast verbonden aan Brassband Buizingen. Met deze brassband haalde hij verschillende nationale titels en mooie Europese ereplaatsen.  Daarnaast speelt hij regelmatig mee met verscheidene toporkesten uit Vlaanderen op allerhande concerten en wedstrijden in binnen- en buitenland. 
Jeroen volgde een cursus HaFaBra-directie bij Luc Vertommen, waarin hij in juni 2004 afstudeerde. Sinds september 2004 dirigeert hij de fanfare “De Ware Broeders” uit Herfelingen. Dit orkest brengt naast hun jaarlijks concert ook een tweejaarlijks solistenconcert met een solist uit de brassbandwereld zoals Wim Stas, Olivier Haas, Sebastien Rousseau, Jef Verheyden, Harmen Vanhoorne en Glenn Van Looy. 
In oktober 2016 richtte hij het dweilorkest d’(h)opmaten op en werd hiermee een jaar later Belgisch kampioen. 

Deze dag staat volledig in het teken van de jeugdmuzikant. Muziekspelen staat hoog in het vaandel. Dit is de kans om in een gevarieerd orkest te musiceren. Nieuwe muziekstukken, nieuwe buur en leeftijdsgenoten.
 
Datum: dinsdag 30 oktober 2018 (Herfstvakantie)
Locatie: Gildenzaal Schaffen, Pastorijstraat 1 3290 Schaffen
 

Doelgroep: muzikanten vanaf niveau L4 tot ...
Leeftijd: van 8 tot 25 jaar
 
Dagindeling
08u30: samenkomst deelnemers
09u00: start Play-in
17u00: Slotmoment
 

Inschrijven
Uiterste datum van inschrijving is 1 oktober 2018!
Klik hier om in te schrijven
Het inschrijvingsgeld dient gestort op de rekening van Vlamo Vlaams-Brabant BE14 7340 0703 9983 met vermelding van naam.

UITNODIGING
Concert om 17 uur: vrij toegankelijk voor iedereen. Familie, vrienden, sympathisanten zijn van harte welkom!
Organisatie: Vlamo Vlaams-Brabant, gewest Hageland-Haspengouw en K.F. Sint-Hubertus Schaffen